informatie luchthaven & bagage

Riga International Airport is een luchthaven in de buurt van Riga in Letland. De luchthaven is de grootste, of beter, minst kleine luchthaven van de Baltische staten. Het is de hub van airBaltic, SmartLynx Airlines en RAF-Avia. AirBaltic voert internationale lijndiensten uit binnen Europa. 3.690.549 passagiers gebruikten de luchthaven in 2008, dat is 17 % dan in 2007.

De Letse regering heeft plannen gemaakt om de luchthaven uit te breiden, om zo 20 miljoen passagiers per jaar te kunnen handelen. Er zijn plannen voor hotels, parkeerplaatsen, een tweede pier, een tweede startbaan, nieuwe vertrekhallen, een nieuwe verkeerstoren, en een snelle openbaar vervoerverbinding naar het centrum van Riga. De bouw van de nieuwe pier is reeds gestart. De oude landingsbaan wordt nu verlengd tot 3200 meter waardoor de luchthaven zou kunnen handelen met bijvoorbeeld de Boeing 747, 767, 777 en de Airbus A340.

ON travel biedt vluchten aan op Riga International Airport.

Bagage 

1.Kleine handbagage: 
Als uw handbagage 42 x 32 x 25 cm of kleiner is, mag het gratis mee aan boord. De tas moet onder de stoel voor u passen. 

2.Grote handbagage: 
Als uw handbagage groter is dan de afmetingen van kleine handbagage maar niet groter dan 56 x 45 x 25 cm, kunt u de bagage mee aan boord nemen tegen een vergoeding van € 20,- retour in het laagseizoen tot en met € 30,- in het hoogseizoen. De tas moet in het bagagerek passen. U moet in staat zijn de tas zelf in het bagagerek te plaatsen. 

Mocht het gewicht of de omvang van de bagage groter zijn dan de eerder genoemde afmetingen / gewicht, dan zal de bagage moeten worden ingecheckt. De prijs voor bagage die moet worden ingecheckt bedraagt € 60,- per enkele reis als dit op het vliegveld geboekt wordt. Het maximale gewicht van ingecheckte bagage bedraagt 32 kg, dit moet vooraf aangegeven worden. 

Checkin/ruimbagage 

De maximale afmetingen van één stuk bagage dat door het ruimluik past, zijn: 

Breedte: 1,499 m 
Hoogte: 1,194 m 
Lengte: 1,715 m 

De bagage dient uit één stuk te bestaan. Uit gezondheid- en veiligheidsoverwegingen mag elk afzonderlijk stuk bagage niet zwaarder zijn dan 32 kilo. De kosten voor een één stuk bagage retour bedragen € 30,- in het laagseizoen tot en met € 60,- in het hoogseizoen.

Back to top