Nog meer bezienswaardigheden in Praag

In Praag zijn naast musea, pleinen, kerken nog talrijke andere bezienswaardigheden te bezoeken, zoals de beroemde bruggen van Praag en de Joodse Begraafplaats.

Karelsbrug

De beroemdste brug van Praag is de Karelsbrug (Karlův most). Met de bouw van de brug wordt in opdracht van Koning Karel IV in 1357 begonnen. De architect van de Karelsbrug is Peter Parler. Oorspronkelijk werd de brug vernoemd naar Judith van Thüringen, de vrouw van hertog Vladislav II van Bohemen. In1870 werd de Judithbrug omgedoopt tot de Karelsbrug. De 516 meter lange Karelsbrug overspant met 16 bogen de rivier en verbindt zo de Oude Stad met de wijk Malá Strana. De brug is versierd met 30 barokke beelden van religieuze figuren. De beelden zijn rond 1700 op de brug geplaatst. Tegenwoordig zijn op de Karelsbrug replica's te zien. De originele beelden zijn opgenomen in verschillende musea in de stad.
De Karelsbrug wordt beschermd door drie torens. De toren aan de kant van de Oude Stad, de oostzijde, staat bekend als het mooiste gotische bouwwerk ter wereld.

Oude Joodse begraafplaats

De enigszins vervallen Oude Joodse begraafplaats herinnert aan de grote joodse gemeenschap die ooit in Praag leefde. Het kerkhof was van 1478 tot 1787 in gebruik. In de loop der tijd raakte de Oude Joodse Begraafplaats overvol, op een gegeven moment is men de graven laag op laag gaan bouwen. Het oudste graf is van de dichter en wetenschapper Avigdor Kara. Andere beroemde graven op de Oude Joodse Begraafplaats zijn de graven van rabbijn Jehuda Löw ben Bezalel, opperrabbijn David Oppenheim, burgemeester van de Joodse wijk Mordecai Meisel, de 'Joodse Koningin' Hendl Bashevi en de astronoom en schrijver David Gans.

Back to top