Zakopane

Zakopane

Bezoek de Poolse winter hoofdstad gelegen aan de voet van het Tatra gebergte. Aanschouw het adembenemend uitzicht! Proef de gerookte Highlander kaas!

In de directe omgeving van Zakopane is het genieten van de schitterende natuur en het in het wild levende dieren de bewaard zijn gebleven in de Tatra. Het is een van de oudste nationale parken in Polen. Als u graag wandelt of wil gaan mountainbiken, is dit de ideale locatie.

Maar Zakopane heeft meer te bieden dan dat. Voor de Eerste Wereldoorlog werd Zakopane beschouwd als de kunst en cultuur hoofdstad van Polen. De stad had deze status verkregen door de vele vooraanstaande kunstenaars, schrijvers en musici die daar neerstreken. Onder hen waren Stanislaw Witkiewicz - een schilder en vader van de Zakopane-stijl van de architectuur, Ignacy Paderewski - een wereldberoemde pianist, en Karol Szymanowski - een van de meest invloedrijke componisten van de 20e eeuw. De stad kent een tal van muziek-en theaterfestivals. Wat Zakopane ook speciaal maakt is de folklore. Nergens anders kunt u het Podhale dialect horen, de taal die wordt gesproken door de Highlanders die in het Tatra gebergte leven. Bewonder hun prachtige handgemaakte outfits, proef de gerookte kaas gemaakt van gezouten schapen melk (oscypek) en luister naar de traditionele muziek of spiek mee hoe de lokale kunst wordt gemaakt.

Tijdsduur: 1 dag 

Inclusief:
- Vervoer van hotel naar Zakopane en retour
- Gequalificeerde gids
- Mini-bus met airconditioning
- Tour begeleider
- Kabelbaan rit naar Mt. Gubalowka
- Entree Zakopane museum

€ 85 ,- p.p.

« Terug naar overzicht

Heeft u uw vakantie al geplanned? Geen probleem. U kunt deze excursie ook los boeken.

Excursie los boeken »


Back to top