Wadowice, de geboorteplaats van Johannes Paulus II

Wadowice, de geboorteplaats van Johannes Paulus II

Onze tour begint met een bezoek aan Wadowice. De plaats waar het allemaal begon voor Paus Johannes Paulus II. Tijdens het bezoek zien we de plekken waar Karol Wojtyla tijdens zijn kindertijd en adolescentie, graag zijn tijd doorbracht. We bezoeken de parochiekerk, waar hij werd gedoopt en het huis waar hij geboren werd. De reis naar en van Wadowice geeft de kans om de toppen het geliefde Beskidy gebergte te bewonderen. In deze bergen ging de Paus graag wandelen.

Bij terugkeer in Krakau stoppen we bij het ​​Heiligdom van de Goddelijke Barmhartigheid in Łagiewniki. In dit bedevaartsoord bevinden zich de heilige relikwieën van St. Faustyna Kowalska, heilig verklaard als de eerste heilige van het derde millennium door Johannes Paulus II. Bewonder de indrukwekkende moderne basiliek, die werd ingewijd door de paus in 2002. Vervolgens reizen we naar de voet van het Koninklijk Kasteel om het museum te bezoeken. In het museum kunt u de flat bezichtigen waar Karol WojtyÅ‚a leefde tijdens zijn werk als docent in de theologie.

Tot slot bezoeken we het aartsbisschoppelijk paleis, de laatste woonplaats van WojtyÅ‚a, voor zijn vertrek naar het Vaticaan in 1978. Hier bevindt zich het beroemde 'pauselijke venster', dat Johannes Paulus II gebruikten om te praten en te zingen met de jeugd van Krakau tijdens zijn bezoeken.  

€ 72 ,- p.p.

« Terug naar overzicht

Heeft u uw vakantie al geplanned? Geen probleem. U kunt deze excursie ook los boeken.

Excursie los boeken »


Back to top