Auschwitz-Birkenau

Auschwitz-Birkenau

Auschwitz-Birkenau is het toneel waar een van de grootste massamoorden in de geschiedenis van de mensheid heeft plaats gevonden. Omdat Auschwitz destijds het grootste vernietigingskamp was, geldt het als symbool voor de Holocaust. Auschwitz-Birkenau (1941 - 1945) was het grootste concentratiekamp van Nazi-Duitsland en bevond zich in het door de Duitsers bezette zuiden van Polen. Het kamp is vernoemd naar de nabijgelegen stad Auschwitz. Het ligt ongeveer 60 kilometer van Krakau en 280 kilometer van Warschau.

Het complex bestond uit drie hoofdkampen: Auschwitz I - het administratief centrum, Auschwitz II (Birkenau) - een vernietigingskamp, en Auschwitz III (Monowitz) - een werk kamp. In 1990 werd het cijfer van de doden in het kamp vastgesteld op 1,1 tot 1,6 miljoen. Ongeveer 90 procent van hen waren joden, afkomstig uit bijna alle Europese landen. Het merendeel van de slachtoffers werd vermoord in de gaskamers met het Zyklon B gas. Velen anderen kwamen nog eens te overlijden door ondervoeding, dwangarbeid, het uitbreken van ziektes, individuele executies, en de zogenaamde medische experimenten.

Aan het einde van de oorlog heeft de SS getracht alles van het kamp te vernietigen en alle mensen te vermoorden die er iets van af wisten. Deze mensen werden ook wel "de dragers van het geheim" genoemd. De SS is hier echter niet in geslaagd, met Auschwitz-Birkenau als tastbaar bewijs. Daarnaast zijn er de documenten, de getuigen en staat het nog steeds in vele geheugens gegrift.

Met ON travel gaat u onder begeleiding van een door Auschwitz opgeleide gids op reis door de geschiedenis die de wereld veranderde.

Tijdsduur: 6 a 7 uur inclusief vervoer retour. De excursie zelf duurt 3,5 a 4 uur. Gaat u met eigen vervoer dan heeft u aan het einde van de excursie meer tijd om op Birkenau door te brengen.

Inclusief:
- Vervoer van uw hotel naar Auschwitz en retour
- Gekwalificeerde gids
- Vervoer per bus met airconditioning
- Tour begeleider
- Bezoek aan Auschwitz I met een rondleiding door het museum
- Bezoek aan Auschwitz II Birkenau met een bezichtiging van de barakken

Talen:
Standaard wordt de excursie in het Engels gegeven. Indien beschikbaar kan op verzoek tegen meerprijs een Nederlandstalige gids gereserveerd worden. Prijs € 150,- per persoon op basis van twee personen, € 75,- per persoon op vanaf 4 personen. Auschwitz bezoeken met een Nederlands sprekende gids kan natuurlijk fijn zijn, maar deze is niet altijd beschikbaar. Neem contact met ons op om de beschikbaarheid te checken.

Wenst u alleen een excursie Auschwitz Birkenau te boeken?

Een losse excursie boeken is uiteraard mogelijk, u kunt ons een email met uw verzoek sturen, en dan plannen wij het voor u in! Onze contactgegevens kunt u hier vinden. Het is handig het Hotel waar u verblijft, de datum wanneer de excursie plaats moet vinden en het aantal personen aan ons door te geven.

Openingstijden Auschwitz Birkenau: (de exacte vertrektijden zijn afhankelijk van het hotel waar u verblijft)

De openingstijden van Auschwitz Birkenau en de openingsdagen van Auschwitz Birkenau zijn als volgt:

De Engelstalige excursie Auschwitz Birkenau begint van januari t/m maart om 10:30

De Engelstalige excursie Auschwitz Birkenau begint in april om 10:00

De Engelstalige excursie Auschwitz Birkenau begint van mei t/m juni 8:45 of 11:30  

De Engelstalige excursie Auschwitz Birkenau begint van juli t/m augustus om 8:45, 11:30 of 15:00

De Engelstalige excursie Auschwitz Birkenau begint in september om 8:45 of 11:30 

De Engelstalige excursie Auschwitz Birkenau begint in oktober om 10:00

De Engelstalige excursie Auschwitz Birkenau begint van november t/m december om 10:30

Auschwitz Birkenau is gesloten op de volgende dagen: 

1 januari, paaszondag 21 april en eerste kerstdag 25 december.

Zelf meenemen:
- Lunchpakketje, aan te vragen bij uw hotel
- Passende kleding en schoeisel het is (grotendeels) een openluchtmuseum 

€ 46 ,- p.p.

« Terug naar overzicht

Heeft u uw vakantie al geplanned? Geen probleem. U kunt deze excursie ook los boeken.

Excursie los boeken »


Back to top